Wordfence map

Op de website van WORDFENCE kunt u getuige zijn van real-time aanslagen op WordPress websites, en ziet u de Wordfence WordPress security plugin in actie. De kaart toont slechts 1% van de 40.870 aanslagen die per minuut plaatsvinden. Dit om te voorkomen dat uw browser te traag wordt. De kaart wordt voortdurend bijgewerkt terwijl u kijkt.

WORDFENCE is een veiligheids plugin voor WordPress. Het beschermt ongeveer 1 miljoen actieve WordPress websites. Wordfence is meer dan 10 miljoen keer gedownload, en is een van de top plugins voor WordPress op WordPress.org.

Ga naar: Wordfence map

Bezoek website: Wordfence


Norse Attack Map

NORSE is een Amerikaans beveiligingsbedrijf dat bekend is van een wereldkaart die allerlei cyberaanvallen in real-time laat zien.

Via zogenaamde 'honeypots' wordt informatie over aanvallers verzameld. Die gegevens, "threat intelligence" genoemd, worden gebruikt om te laten zien welke aanval plaatsvindt, waar deze naartoe gaat, waar deze vandaan komt en om wat voor aanval het gaat.

Elke seconde verzamelt en analyseert Norse live-bedreigingen van darknets in honderden locaties in meer dan 40 landen. De getoonde aanvallen zijn gebaseerd op een klein deel van de live flows tegen de Noorse honeypot infrastructuur, waarmee een beeld gegeven wordt van actuele, wereldwijde cyberaanvallen. In een oogopslag kun je zien welke landen de aanvallers of de doelwitten zijn en welke soorten aanvallen gebruikt worden. Als je in de kolommen ATTACK ORIGINS, ATTACK TYPES of ATTACK TARGETS de muis over de landen of aanvaltypes beweegt, kun je individuele aanvallen zichtbaar maken.

Aan de rechterkant is menu. Met de drukknoppen kun je de kaart pauzeren, een info-venster oproepen of in-/uitzoomen (kan ook met scrollwiel). Met de knop "Explore" kom je in een menu waar je de aanvallen per regio kunt kiezen en waar je de afzonderlijke aanvalstypen kunt in-/uitschakelen.

Norse beheert 's werelds grootste, gespecialiseerde bedreigingen netwerk. Met meer dan acht miljoen sensoren, die meer dan zesduizend toepassingen nabootsen - van Apple laptops, ATM machines, kritische infrastructuur systemen, gesloten circuit tv-camera's - verzamelt Norse gegevens over wie de aanvallers zijn en wie ze op het oog hebben. Norse biedt producten en oplossingen "in het beschermen en verminderen van cyberaanvallen" aan voor de grotere bedrijven en organisaties."

Ga naar: Norse Attack Map

Bezoek website: Norse


Fireeye Cyber Threat Map

FIREEYE is een Amerikaans beveiligingsbedrijf dat eveneens real-time cyberaanvallen laat zien. Het aantal zichtbare aanvallen is echter beperkter dan de Norse kaart. Aan de rechterkant geeft een teller het totaal aantal aanvallen voor die dag weer.

Het bedrijf maakt gebruik van een zelfontwikkelde sandbox-omgeving waarin potentiële bedreigingen tot uitvoering worden gebracht. De aanvaller heeft niet in de gaten dat hij op een analysesysteem zit, in plaats van op het doelwit systeem. Het gedrag van de potentiële bedreiging wordt in de sandbox geanalyseerd, waarna FireEye op basis van het gedrag bepaald of het goedaardig of kwaadaardig is.

Fireeye houdt zich bezig met het onderzoeken van organisaties die door cyberspionage zijn getroffen. Daarnaast richt het zich ook op financieel gemotiveerde aanvallers die bedrijven bijvoorbeeld met ransomware infecteren.

Ga naar: Fireeye Cyber Threat Map

Bezoek website: Fireeye


Check Point Threatcloud Live Cyber Attack Threat Map

CHECK POINT is een Israelisch beveiligingsbedrijf dat onder andere ' threat intelligence services' aanbiedt. Dit noemen zij 'ThreatCloud'. Via 'security gateways' verzamelen zij informatie over bedreigingen. In de LIVE CYBER ATTACK THREAT MAP wordt dit zichtbaar gemaakt. Het aantal zichtbare aanvallen is vrij beperkt.
Onderaan de kaart wordt in een tabel real-time weergegeven welk type aanval uitgevoerd wordt, welk land de aanvaller is en welk land aangevallen wordt. Op de kaart kun je een land aanklikken, waarna een info-venster een aantal gegevens per week of per maand laat zien. De linker zijbalk vermeldt het aantal aanvallen van gisteren en vandaag. Ook kun je daar een top-10 van aanvallende en aangevallen landen aanklikken.

Sinds het bedrijf begon, is Check Point gericht op IT veiligheid. Aanpassend aan de veranderende behoeften van klanten, heeft het bedrijf een groot aantal technologieën ontwikkeld om het gebruik van internet door bedrijven en consumenten te beveiligen. Opgericht in 1993 heeft Check Point eerst gepioneerd voor de IT security-industrie met FireWall-1 en zijn gepatenteerde stateful inspection-technologie.

In 2006 creëerde Check Point een 'unified security architectuur' met behulp van een enkele beheerconsole, unified security gateways en de eerste en enige single agent voor endpoint security. In het begin van 2009 introduceerde Check Point een nieuwe doorbraak in veiligheid innovatie met zijn 'Software Blade architectuur': een dynamische, revolutionaire architectuur die veilige, flexibele en eenvoudige oplossingen biedt en die volledig kan worden aangepast aan de exacte beveiligingsbehoeften van elke organisatie of omgeving.

In november 2009 verwierf Check Point de FaceTime Communications applicatie-database. Hiermee werden beveiligingsmaatregelen voor meer dan 50.000 Web 2.0 widgets en meer dan 4500 internet applicaties toegevoegd aan hun security gateways.

Behalve in Israel heeft CheckPoint ook een hoofdkantoor in de Verenigede Staten.

Ga naar: Threatcloud Live Cyber Attack Threat Map

Bezoek website: Check Point


Kaspersky Cyberthreat real-time map

KASPERSKY LAB levert wereldwijd cyberbeveiliging en is opgericht in 1997. De beveiligingsexpertise en diepgaande kennis van bedreigingen van Kaspersky Lab wordt voortdurend omgezet in beveiligingsoplossingen en diensten om bedrijven, cruciale infrastructuur, overheden en consumenten over de hele wereld te beschermen. Het uitgebreide beveiligingsaanbod van het bedrijf omvat toonaangevende endpointbescherming en een aantal gespecialiseerde beveiligingsoplossingen en diensten om geavanceerde en evoluerende digitale dreigingen te bestrijden. Meer dan 400 miljoen gebruikers worden beschermd door technologie van Kaspersky Lab en ze helpen 270.000 zakelijke klanten te beschermen wat het belangrijkste voor hen is.

De threat map wordt weergegeven als wereldbol. Deze kun je met de muis draaien en in- en uitzoomen. Als je op een land klikt krijg links een pop-up venster met enkele statistische gegevens. Aan de rechterkant is een menu. Met het bovenste knopje kun je schakelen tussen de wereldbol of een kaart. Spreekt verder voor zich. Met de menubalk onderaan kun je de verschillende detecties aan of uitzetten. De menubalk linksboven spreekt ook voor zich.

Ga naar: Kaspersky Cyberthreat real-time map

Bezoek website: Kaspersky