Op de submarine cable maps van TeleGeography en Greg Mahlknecht is te zien waar de onderzeese kabels lopen. Beide kaarten hebben een eigen manier van weergeven.


Submarine Cable Map by TeleGeography

TeleGeography is een Amerikaans telecommunicatie marktonderzoek- en adviesbureau. Ze doen diepgaand onderzoek, compileren grote datasets en presenteer deze informatie duidelijk in online rapporten en databases. Sinds 1989 hebben hun gegevens geleid tot duizenden klanten, waaronder dienstverleners, apparatuurmakers, beleggers en overheden.

TeleGeography’s gratis interactieve Submarine Cable Map is gebaseerd op hun gezaghebbende Global Bandwidth-onderzoek, en toont actieve en geplande kabels en hun landingsstations. Het selecteren van een kabel op de kaartprojectie of van de kabel overzichtslijst biedt toegang tot het profiel van de kabel, inclusief de naam van de kabel, de tijd voor de reparatie (RFS), de lengte, de eigenaars, de website en de landingspunten.

Wat kan ik op de Submarine Cable Map doen?

  1. Klik op een kabel om zijn landingspunten te onthullen (de overige kabels worden grijs) of in het rechter venster op de naam onder “cable”.
  2. Klik op een landingspunt om onderzeese kabels aan te geven die zijn aangesloten op die locatie of in het rechtervenster op de naam onder “landing points”.
  3. Klik op een lege ruimte in de kaart. De kaart wordt dan teruggezet naar de oorspronkelijke toestand waarin alle kabels op de kaart worden weergegeven.
  4. Met de + en – knoppen linksboven of het muiswiel kunt u in- en uitzoomen.
  5. Met de zoekbalk kunt u de volgende informatie invoeren om u te helpen de benodigde informatie te bouwen: Naam van de kabel, b.v. “ARCOS”; Landnaam verbonden met onderzeese kabels, bijv. “Frankrijk”;Bekende kabellandingsplaats, b.v. “Porthcurno”;Klaar voor dienstjaar, b.v. “2010”

Momenteel kunt u de kaart niet op kabeleigenaren doorzoeken.

Kijk voor overige vragen op: Frequently Asked Questions

Bekijk de kaart: https://www.submarinecablemap.com


Greg’s Cable Map

Greg’s Cable Map is an attempt to consolidate all the available information about the undersea communications infrastructure. The initial data was harvested from Wikipedia, and further information was gathered by simply googling and transcribing as much data as possible into a useful format, namely a rich geocoded format.

Op deze kaart kun je onderaan “actieve” en “toekomstige” kabels in- of uitschakelen. Als je met de muis over een kabel hooverd zie je in het tekstvak informatie over de betreffende kabel. Verder werkt deze kaart bijna hetzelfde als die van TeleGeography. Als je een kabel aanklikt, wordt deze wit. De andere kabels verdwijnen niet. De kaart terugzetten gaat met een pagina “refresh”.

Opvallend is de kabel van Tamares Telecom. Deze kabel verbindt de steden Londen – Amsterdam – Frankfurt – Parijs via Marseille met Haifa. De kabel gaat deels over land en deels onder zee. Bovendien maakt de kabel een lus in Engeland, is er een verbinding tussen Londen en Parijs en lijkt het in België geen verbinding met Brussel te maken.

Bekijk de kaart: http://www.cablemap.info/